Categorieën
Nieuws

Goed bezocht Politiek Café voor Senioren

Op 22 februari vond in de Prinsenhof van 17.00 tot 20.00 uur het Politiek Café voor senioren plaats, georganiseerd door SSG, de Prinsenhof en het Sociaal Team. In totaal 12 politieke partijen gaven acte de présence. Deels ging het daarbij om ervaren partijleden, deels om ‘groentjes’. De zaal was gevuld met zo’n 60 senioren, die in het debatgedeelte actief van zich lieten horen.

In het eerste deel van de bijeenkomst kreeg elke spreker de gelegenheid in een korte ‘pitch’ zijn partijstandpunt toe te lichten over de onderwerpen: ouderenhuisvesting, leven met dementie, inclusieve samenleving, voorkomen van armoede en eenzaamheid, en veiligheid. Ter plekke bleek de pitch overigens geen drie maar slechts twee minuten te mogen duren. De meeste sprekers konden hun verhaal dan ook niet volledig voor het voetlicht brengen. Voorzitster Erica van der Heijden gaf de partijen wel nog even de gelegenheid aan te geven over waar ze -terugkijkend over de laatste vier jaar- trots op waren. Dat leidde tot uiteenlopende antwoorden als ‘het met elkaar hebben gedaan’, ‘afvalscheiding’, ” aanpak van het stationsgebied’, e.d.

Na de pauze (brood en soep) was er gelegenheid om op specifieke vragen uit de zaal in te gaan. Een groot scala aan onderwerpen kwam daarbij aan de orde, niet alleen over de vooraf aangegeven onderwerpen. Zo kwamen bijvoorbeeld afvalscheiding, de kinderboerderij en hulp bij het invullen van het belastingbiljet ook aan der orde. De finale bestond uit een stemming van de deelnemers. Iedereen had aan het begin een biljet gekregen waarin hij/zij een stem op een partij kon uitbrengen. De top drie: 1. Gouda 50+, 2. SP 3. CDA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *